Gyökércella

A gyökércellák a gyökérteret tehermentesítő statikai cellák, – illetve ennek a rendszernek a tartozékai ( mint gyökérvédelem – gyökérhatárolás, gyökérlabda rögzítés, öntözés – szellőzés berendezései, … )

Kategóriák: ,

A gyökércellák a gyökérteret tehermentesítő statikai cellák, – illetve ennek a rendszernek a tartozékai  (mint gyökérvédelem – gyökérhatárolás, gyökérlabda rögzítés, öntözés – szellőzés berendezései, … )

Miért, hol célszerű (gazdaságos) a gyökércellák alkalmazása?

Azért érdemes gyökércellákkal  tehermentesíteni a gyökérzet  körüli  termőközeget, mert egyébként a  túl  tömör  talajban a fa nem jut  tápanyaghoz, beteges lesz és gyakran ki is  pusztul.
Viszont  egy laza  termőközegben a fa gyökerei  jól  tudnak  növekedni,  táplálékot felvenni,  így  a  fa nagyon  gyorsan fog nőni,  egészséges, virulens lesz…  Sok  egyéb  előny is  származik a  rendszer  használatából, –  ezeket tbk. a  letölthető  katalógusunkban  olvashatják.

A  gyökércella  rendszert  elsősorban  olyan  helyekre  ajánljuk, ahol fedett,  beépített a talaj, – de a   beépítés  részeként  fákat,  főként ha nagyobb  fákat is  szeretnénk  telepíteni és elvárás,  hogy  a fák  gyorsan növekedjenek – szépek, egészségesek  legyenek.

( díszterek, utak szélei, parkolók, burkolt belső udvarok … )

További információk a gyártó oldalán:
https://greenblue.com/gb/resources/

Prospektus

Töltse le a prospektust PDF-ben:

Gyökércella-prospektus

Kellékek

Töltse le a kellékek prospektust PDF-ben:

Gyökércella_kellékek

Scroll to Top